AJANKOHTAISTA

26.5.2024

Tankkiauto käynyt. Kirjolohia tuli reipas satsi keskustan koskille.

25.5.2023

Sellaista liikehdintää koskilla, että kalaa saatiin sopivasti viikonlopuksi. Kauden ensimmäinen kirjolohi – istutus.

16.5.2023

Taimenen tuki – istutuksia. Jokeen 3000 kpl vuoden vanhaa taimenta. Ensi viikolla tulossa kirjolohia.

30.8.2022

Kannattaa vielä näin syksyn tullen käydä testailemassa kalaonnea. Tankkiauto käynyt viimeksi vajaa pari viikkoa sitten. Kalaa on.

25.5.2022 Tankkiauto kävi Hongon- ja Lankoskella. Noin 250 kg kirjolohta, isojakin löytyi joukosta.

14.9.2021 Alueelle istutettu  5000 kpl noin vuoden vanhaa harjusta. Näiden istutusten on tarkoitus tukea joessa luontaisesti lisääntyvää harjuskantaa.

2.7.2021 Viikonlopuksi saatiin kirjolohta jokeen vajaa 200 kg, joissa myös isompaa noin 3 kiloista kalaa.

19.5.2021 Tänään tuli tämän kauden ensimmäinen tankkiautollinen kirjolohta, noin 350 kg. Joukossa on myös isoa, noin 4-5 kilon kalaa. Facebookin puolella pari istutuskuvaa, näkyvät myös tuolta Kuvagalleria – alasivulta. Facebookista sen verran, että postilaatikossa on ongelmia mobiilin kautta, eli paremmin tavoittaa whatsappilla tai soittamalla. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivustoilta.

24.7.2020 Eilen laitettiin uusi satsi kirjolohia.

6.7.2020 Paljon tulee ajo-ohjepyyntöjä eri koskille, ja olemme tiedostaneet ongelman, että merkinnät, sekä kartat ovat puutteellisia. Pyrimme nyt selvittämään vaihtoehtoja parannuksille, mutta erinäisiä ongelmia on. Monasti reitit ovat hiukan vaikeat selittää tekstimuotoon, mutta yhteystiedoista löytyy numerot, joihin voi soittaa ihan paikanpäältä, mahdollisuuksien mukaan käymme myös opastamassa.

18.6.2020 Tankkiauto kävi, eli kirjoja taas uusi satsi.

8.6.2020 Kankaanpään Seudun tekemässä jutussa on virheellistä tietoa. Harjuksen alamitta alueellamme on 35 cm, niin kuin muuallakin leveyspiirin 67 eteläpuolella. Taimenen alamitta on 60 cm. Taimenen alamittaan saattaa tulla muutoksia, koska vaellusyhteyttä mereen ei ole. Joka tapauksessa toivomme ettei ruokakalaksi oteta harjusta, taimenen tapauksessa mitat täyttävää ei alueelta löydy.

13.5.2020 Facebookin puolella jo ilmoitimmekin, että tankkiauton aikataulut vähän muuttuivat, eli se kävikin Hongon- ja Lankosken alueilla jo tänään! Yli 300 kiloa kirjolohta on siis kannettu jokeen ( viemme saaveilla, koska putkelle ei oikein ole paikkaa, joka kunnolla kestäisi auton painon ). Joukossa oli myös yli neljän kilon kalaa! Tervetuloa sitten vaan, ja kireitä siimoja.

8.5.2020 Talven jäljiltä istutuksia vauhtiin, vaikka kevätkalaanhan on päässyt jo pitkään, jos kohta avovettä on riittänyt koko talven. Tällä viikolla alueellamme tuki-istutettiin taimenta, eri kohteisiin. Keskustan koskiin on nyt sitten myös tulossa sitä paljon kyseltyä kirjolohta viikolla 21. Tuolloin loppuviikosta lienee hyvät hetket lähteä kokeilemaan. Viikko 21. lähtee rullaamaan 18.5., näin tarkennuksena.

3.10.2019 Taimenen syysrauhoitus päällä, mutta istutuksia on tehty tulevaisuutta varten. 1 vuotiasta harjusta meni jokeen muutama tuhat, myös kuhakokeilua jatkettiin noin tuhannella poikasella. Kuhan suhteen jäädään nyt odottelemaan, että mikä on lopputulos.

23.7.2019 Paljon on julkisuudessakin puhuttu vanhojen siimasotkujen jättämisestä rannoille ja kuinka niistä saattaa seurata ikävämpiäkin asioita, sen lisäksi etteivät ne maadu. Eräs alueellamme kalastava henkilö oli noita sykkyröitä keräillyt reppuunsa 8 kpl, kiitos hänelle siitä. Kuten kuvista näkyy, niin vahinkoa oli jo tullut. Lintujen sotkeentuessa noihin ovat seuraukset monasti kohtalokkaita. Toivoisimme, että myös nämä jätteet kulkeentuisivat roskiksiin.

3.7.2019 On havaittu onkijoita koskialueilla. Asiastahan voi huomauttaa kuka tahansa, on nimittäin laitonta. Tosin onkimiesten suomenkielen taito lienee heikohko. Suututtaa todella paljon mikäli arvostus työtämme kohtaan on noin vähäistä. Kalastuksen valvojan tavoittaa numerosta: 0400-923447 / Ari-Pekka Laakso, voi laittaa viestiä myös whatsappin kautta. Myös puheenjohtaja Tapio Rauhala suorittaa valvontaa, puh. 050-5775285.

20.6.2019 Juhannuskalat laskettu jokeen tänään, eli kirjolohta sille, joka osaa ottaa 🙂 Tosin, niinhän sitä sanotaan ettei kalaa koskaan oteta, se saadaan. Alueelle on jälleen tehty myös taimenen tuki-istutuksia, 10 tuhatta poikasta ja 5 tuhatta vuotiasta.

12.6.2019 Viime viikolla ELY-keskuksen kautta alueellemme 10 tuhatta taimenen poikasta ja 5 tuhatta vuotiasta, eli välillä ihan puhdasta kannanhoitoa. Ensi viikolla saanemme Hongon- ja Lankoskelle uuden satsin ruokakalaa, eli tankkiauto tulossa kirjolohia kuormanaan. Kuten tapoihimme kuuluu, niin kuormasta löytyy muutama isomus…

27.5.2019 Järjestettiin yhdessä koulun kanssa ylä-asteelaisten kalastuspäivä, joka on jo muodostunut joka vuotiseksi perinteeksi. Aamulla saatiin vähän saalistakin, kaksi kirjolohta ja yksi hauki, mutta iltapäivällä oli sitten kalojen suhteen hiljaista. Kalastus on sellaista, mutta toivottavasti kipinöitä syttyi. Ainakin japanilaiset vaihto-oppilaat olivat todella kiinnostuneita ja osallistuivatkin kalastukseen koko päivän ajan.

22.5.2019 Tänään kävi tankkiauto joella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kirjolohta noin 300 kiloa ja joukossa jopa yli neljän kilon möllykkää! Ensi viikon maanantaina pidämme jälleen 7.-9. luokkalaisille kalastuspäivää ja jo sitäkin silmällä pitäen kalaa hiukan enemmän. Osakaskuntahan lahjoitti jo syksyllä seiska-luokan aloittaneille honkajokisille myös tätä kautta koskevat kalastusluvat, jotta saisimme nuoria innostumaan kalastusharrastuksesta. Tässä lahjoituksessa myös pientä vinkkiä ja haastetta muille osakaskunnille läpi Suomen 😉

10.10.2018 Sivuston päivittäjän muistamattomuutta/saamattomuutta, ettei ole päivitelty ajoissa, mutta ollaan tehty lisää luonnonkantojen tuki-istutuksia joelle. Jo tuossa noin puolitoista viikkoa sitten laitettiin 1 vuotiasta taimenta 1500 kpl ja 2 vuotiasta 1500 kpl. Eli vaikka tässä noiden kirjolohien kanssa räpätään pitkin kesää, niin osakaskunta tekee ison määrän myös sitä varsinaista vesistön- ja kannanhoitotyötä, johon muuten aina kaivataan uusia talkoolaisia.

14.9.2018 Rauhoitusaikoja elellään, mutta tuki-istutuksia tehdään. Eilen laitettiin jokeen 4200 harjuksen poikasta. Lisäksi laitoimme kokeeksi 3600 kuhan poikasta. Taimenia istutetaan vielä myöhemmin syksyllä.

2.8.2018 Todella kuuma heinäkuu takana, joka on johtanut siihen, ettei istutuksia ole voitu tehdä. Joessa on vesi todella matalalla. Toivotaan vielä loppukauteen helpotuksia, mutta kyllänhän tuo kalastuksellisesti näyttää hankalalta. Kosket ovat kuitenkin auki ja kalaakin on.

20.6.2018 Uutta kirjolohta laitettiin jokeen maanantaina 18.6. Jos siis on juhannuskalalle tarvetta, niin tuolta noin 200 kilon satsista saattaa omaankin ruokapöytään kalan tavoittaa :).

29.5.2018 Tänään järjestettiin perinteinen koululaisten, tässä tapauksessa 7. – 9. lk, kalastuspäivä. Osakaskunnan rooli on ollut aina merkittävä, koska me olemme järjestäneet paikalle opastusta tähän hienoon lajiin. Saalistakin saatiin, muutama karkasikin 🙂 Saalispäiväkirjasta löytyy.

27.5.2018 Pikkuisen ikävämpää asiaa, kun on tullut taas viestiä mato-onkijoista keskustan koskilla. Kalastuksenvalvontaa pyritään tekemään mahdollisimman paljon, mutta aina siellä näitä sitten kuitenkin riittää. Tuosta ”harrastuksesta” saanee huomauttaa ilman virallista valvojan lupakorttia, koska lakiahan siinä selkeästi rikotaan, emme ainakaan osuuskunnan puolesta pistä yhtään pahaksemme. Talkoolaiset tekevät melkoisesti työtä, eikä yhtäkään kalaa ole sinne tarkoitettu ko. tavallla kalastettavaksi. Ilmeisesti tätä työtä ei juurikaan arvosteta. Nämä harrastajat tuskin näitä sivuja lukevat, mutta meille saa laittaa viestiä jos tätä toimintaa edelleen havaitaan.

25.5.2018 Kalaa laitettiin runsaasti Hongon- ja Lankoskeen, parikymmentä emokalaa sinne joukkoon, isoimmilla paino siinä kuuden kilon nurkilla ! Yllättävintä on se, että saalispäiväkirjaan tuli jo päivitystä… Kuvaa löytyy päiväkirjan ja gallerian puolelta.

14.5.2018 Kevät on jo edennyt pitkälle ja facebookin puolella tuli jo kyselyäkin, että onko toiminta kokonaan loppunut – ei ole 🙂 Osakaskunta piti tänään kokouksen, josta täytyy ensinnäkin mainita, että Väinö Uusihonko niminen pitkäaikainen hallituksen jäsen nimitettiin Hongon osakaskunnan kunniajäseneksi numerolla yksi, onnittelut Väinölle ! Kirjolohen istutuksen suhteen on ilmennyt ongelmia, koska kasvattajalla, mistä meille piti kalaa tulla, on ollut altaissa sairautta, mistä johtuen altaat tyhjennettiin. Nyt kuitenkin 25-27.5. tulee kirjolohta useampi sata kiloa, eikä muutenkaan kannata jättää käymättä koskillamme, sillä vanhaa kalaa on joessa. Myös harjuksesta on kuulunut lupaavaa tietoa, että löytyy sitäkin. Saaliista toivomme edelleen infoa, whatsapp lienee kätevin tapa ja ne viestit voi laittaa numeroon 0500 – 926963 / Tommi Laitila.

7.11.2017 Elellään vielä koskien syysrauhoitusta, mutta liittyen tuohon info – sähköpostiin. On ollut käyttäjän huolimattomuutta, kun posti on tuntunut hiljaiselta, niin sen tarkastaminen on jäänyt vähälle. Roskapostista löytyi saalisilmoituksia pari kappaletta, mutta ainakin yksi viesti on tietojeni mukaan jäänyt kokonaan tulematta läpi. Pitänee miettiä ensi kaudeksi kenties toisenlaista sähköpostia, koska tuntuu kovin herkästi menevän roskiin. Onneksi kuitenkin whatsapp on nykyään kova sana, sillä tulee hyvin läpi. Terv. Tommi Laitila

3.8.2017 Jäänyt päivittämättä, mutta viime viikon perjantaina 28.7. laitettiin vielä satsi kirjolohta, että pitäisi kalojen riittää hyvinkin :).

12.7.2017 Eilen istutettu n. 100 kiloa uutta kirjoa keskustan koskille. On otillaan 🙂 Muistakaa lähetellä tietoja saalispäiväkirjaan : whatsappin kautta, tai viestillä numeroon : 0500 – 926 963 / Tommi Laitila.

28.6.2017 Tänään reilu 100 kiloa uutta kirreä keskustan koskille. Vinkataan siis viikonlopuksi, että saalisvarmuus kohdillaan 🙂

11.6.2017 Eilen aamulla tuotiin n. 100 kiloa uutta kalaa, että tulevan viikon saalisvarmuus lienee melko hyvällä tasolla :). Istutuksien suhteen lienemme kutakuinkin kärjessä lähialueisiin nähden, siis ei muuta kuin kokeilemaan.

3.6.2017 Muutama kala saatiin taas saalispäiväkirjaan, tosin samalta mieheltä, mutta eiköhän tuolta sitä tullut ole :). Vesi on mukavan viileä ja sitä tuntuu koskilla riittävänkin varsin sopivasti. Ei muuta kuin kalalle, koulujen lomatkin alkoi jo 🙂

26.5.2017 260 kiloa kirjolohta laitettu koskiin. Maanantaina koululaisten kalastuspäivä ja lähinnä sitä on silmällä pidetty, mutta eiköhän tuosta määrästä irtoa muillekin 🙂 Koko oli varsin hyvää edelleen. Tässä kevään mittaan on tehty myös kannanhoidollisia istutuksia Elyn ja osakaskunnan puolesta. Noin 4000 vuoden vanhaa ja 20 – 30 tuhatta smolttia, nämä siis taimenta, alueen omaa kantaa. Taimenen istutukset pitkin aluetta pääuomaan ja pääuomaan laskeviin puroihin. Kannanhoidosta johtuen emme todellakaan katso hyvällä purouomissa, tai koskipaikoissa tapahtuvaa mato – ja erilaista ootto – onginta harrastusta !!! Näihin edelleen törmää toistuvasti pitkin jokialuetta. Toivottavasti vielä joskus tämänkin suhteen valot syttyy.

9.5.2017 Tällä viikolla tulossa kesän ensimmäinen satsi kirjolohta ja kuun lopussa lisää. Ainakin ensimmäisessä erässä keskipaino on liki kahta kiloa ja pyydettiin myös muutama mahdollisimman suuri ”porsas” joukkoon. Viikonlopuksi jos miettii ohjelmaa, niin kannattaa lähteä kokeilemaan koskillemme, josko se iso tarttuisi… Sääkin lupailee hiukan lämpimämpää. Kesän suurin kala huomioidaan taas, palkinto vielä mietinnässä. Lähetelkää niitä saalisilmoituksia, osoite löytyy sivuilta, ja jos ei sähköpostilla, niin paiskatkaa vaikka tekstari, tai whatsapp – viesti numeroon 0500 – 926 963 / Tommi Laitila, mieluusti kuvan kera. Saaliin tiedot ja kuvat voi laittaa myös Facebookiin www.facebook.com/hongonkalastus. Tervetuloa !

26.9.2016 Eletään rauhoitusaikaa, eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koskemme ovat suljettuja. Joulukuun 1. voi taas uuden kalastuslain myötä palata asiaan. Kiitokset kuluneesta kaudesta ! Hyvin myytiin lupia, mutta jos toivoa voisi, niin saalispäiväkirjaan kaivattaisiin ilmoituksia. Jatkossa myös rantojen roskattomuuteen pitää kiinnittää enemmän huomiota !!!

Tänä vuonna raati päätti antaa suurin kala 2016 lippiksen ja Hongon kalastus t- paidan Jesse Mattilalle. Pari reilusti yli 2 kiloista kirjoa, eikä ikä vielä päätä huimaa, niin palkinto löysi paikkansa :).

Istutuksia tehtiin vielä tänään, niin kuin kuva kertoo. Yli 4000 reilun 10 cm harjuksen poikasia neljään koskeen. Keskiviikkona jatketaan näitä tuki – istutuksia taimenella, jota tulee parituhatta kappaletta.

20160926_153003

22.8.2016 Vielä ehtii kalalle ennen rauhoituksia. Istukkaita löytyy, viimeiset tulleet viime viikolla. Vähän taas sadellut välillä, niin ei tuo vesikään ihan hirveän matalalla ole.

13.7.2016 Tankkiauto on taas käynyt, eli uutta kalaa on. Nuotiopaikalle löytyy nyt myös opasteet, joten kalaan vaan ja makkarat mukaan :).

28.6.2016 Saimme nuotionpaikan valmiiksi. Paikka sijaitsee seurakuntakeskuksen rannassa. Lankosken sillanpielestä kun lähtee seuramaan verkkoaitaa seurakuntakeskuksen taakse, niin tulee vastaan ovi. Ovesta sisään ja aidan toistapuolta n. 50 metriä ja nuotiopaikka näkyykin rinteestä. Vältetään kulkemista seurakunnan nurmikoilla ja tästä syystä kulku aidan vierustoja pitkin. Saamme piakkoin myös kunnolliset opasteet paikalle.

Kiitokset seurakunnalle paikasta, jossa saimme pienet talkoot pitää. Honkajoki Worksilla meille tehtiin tyylikäs grillausteline ja Heinolan auto ja traktori lahjoitti tarkoitukseen sopivan kaivonrenkaan – kiitoksia.

20160628_151934 20160628_152005

14.6.2016 Vesi alkaa olemaan vähissä, mutta kaloja pitäisi edelleen löytyä. Viime viikolla laitettu kirjolohta n. 100 kiloa näille meidän ”kirjolohikoskille”, eli Hongonkoskeeen ja Lankoskeen. Pitkänkosken harjus tilanne vaikuttaa hyvältä, joten kannattaa käydä kokeilemassa.

8.6.2016 Saas nähdä minkälaista keliä on tulossa, mutta varsin vauraan kokoista istukasta on tällä viikolla tulossa…

30.5.2016

Tänään oli koululaisten kalastuspäivä. Aika nihkeetä syöntiä ja vain kolme kalaa tuli ylös asti – 200 kiloa eilen istutettiin…

20160529_103415

19.5.2016 Tällänen auto kävi tänään koskella 🙂

20160519_075153

10.5.2016 Tuossa viikonloppuna hiukan taimen istutuksia. Niin kuin kuvasta näkyy, ei vielä ole kalastettavaa muutamaan vuoteen, jos koskaan :). Toki näiden istutusten lisäarvo on muu kuin kalastuksellinen. Kanta on alkuperäinen ja myös istukkaiden on oltava alkuperäiskantaa.

20160507_112301

4.5.2016 Uutta kalaa laitettu Hongon- ja Lankoskeen, varsin mukavan kokoista. Lupia myynnissä nyt myös ravintola Hongon Tuvassa.

25.4.2016 Nyt olisi myynnissä kuvanmukaisia lippalakkeja 12 euroa kpl. Lisäksi t – paitoja, joissa samanlainen logo – brodeeraus rinnassa. T – paitojen värivaihtoehdot: musta, maastonvihreä, vaaleansininen ja vaaleanpunainen. T – paidan hinta 17 euroa ( hyvänlaatuinen ). Koska emme noita osta varastoon, niin mahdolliset tilaukset 9.5.2016 mennessä numeroon 0500 – 926 963 / Tommi Laitila. Siitä sitten tyylikkäät varusteet kesän reissulle :).

20160425_122702

20.4.2016 Vuosikokous läpi käyty. Kirjolohta istutetaan heti kun tuo vesi hiukan paremmin asettuu uomiinsa, eli kohtuu pian. Tarkoitus on aloittaa enemmän laadulla, kuin määrällä, eli isompaa tulee. T – paitaa ja lippistä, Hongon kalastus – brodeerauksella, tulossa myyntiin ja toivottavasti myös se nuotiopaikka saadaan tehtyä. Suurin kala – kisa käydään, palkinnoksi t -paita ja lippis, kunniamaininnoin. Kannattaa seurailla ja tulla kalaan :):

19.4.2016 Huomenna, 20.päivä, vuosikokous Honkalassa klo 18. Esillä sääntömääräiset asiat, mutta myös suunnitelmat tulevaan kauteen. Tervetuloa !

11.4.2016 Kevättä tekee, joessa vettä runsaasti, mutta pikkuhiljaa kautta käyntiin. Melkoisen roskapostipommin oli tehnyt talven aikana, mutta nyt sain siistittyä myös infon sähköpostin. Toivottavasti päästään pian vauhtiin, ilmoituksia ja kuvia kaipaillaan myös tälle kaudelle. Päivittäjän laiskuutta sivustolla, mutta kyllä se tästä 🙂 Terv. Tommi Laitila

16.9.2015 Muutama päivä on jo kulunut taimenen syysrauhoitus aikaa, joka koskillamme tarkoittaa sitä, ettei kalastus ole sallittua ollenkaan. Täydellä rauhoituksella tavoitteena on poistaa taimenen kudulta kaikki häiriötekijät. Itse asiaan saa taas palata 15. marraskuuta, toki kahlaamista on syytä välttää. Setälän Juhalle tullaan välittämään kauden suurimmasta kalasta kertova tyylikäs lippalakki – onnittelut :).

12.8.2015 Kalaa löytyy edelleen, eikä vesikään hirveän matalalle ole pudonnut. Vielä on aikaa runsaasta tulla koittamaan kalastusalueen kalavesia.

16.7.2015 Jeremias Lahtivirta tuolla Facebookin puolella ilmoitteli, että oli onnistunut vuorokausi keskustan koskilla. Muutamia kirjolohia, taimenia ja harjuksia perhovälinein c&r, ja juuri näin toivomme tapahtuvankin, ainakin harjusten ja taimenten kohdalla.

10.7.2015 Saalispäiväkirjaan päivitystä, lisäksi toistaiseksi tuntematon kalamies on saanut 3,7 kg kirjon ja toisen kutakuinkin samankokoisen. Helteet jäivät lyhyeksi, vettä on, eikä kalassakaan sivumakuja.

2.7.2015 Kalaa nousee ja vesi alkaa kutakuinkin olemaan uomissaan, mukavan viileä kuitenkin – ainakin toistaiseksi.

27.6.2015 Uutta kirjolohta on tulossa ensi viikolla. Päätimme myös, että palkitsemme syysrauhoituksen alkuun mennessä suurimman kalan saajan tyylikkäällä Hongon kalastus suurin kala 2015 – lippalakilla. Kisaan osallistumisen edellytyksenä on saalisilmoituksen toimittaminen. Lajilla ei ole merkitystä, myös hauki kelpaa, kunhan pyytäminen on tapahtunut vapavälinein ja tietysti Hongon osakaskunnan alueelta. Tällä hetkellä Setälän Juhalla on varsin vakuuttava kiinnitys 5,2 kg kirjolohella, mutta edellytykset ohittamiseen on olemassa…

16.6.2015  Tuonne saalispäiväkirjaan juuri päivitettiin Markku Varesvuon Lankoskelta saama harjus ja juuri näistä, sekä taimenista ( pienistäkin ), kaipaisimme tietoja. Kalastajia on ollut liikkeellä varsin mukavasti, oletettavasti siis kontakteja on tullut. Oleellista ei ole täydentää saalispäiväkirjaa, vaan ihan tekstareita, sähköpostia, tai vaikka soittoja siitä, onko kuinka kalaa saatu, siis sitä pientäkin.

12.6.2015  Juhannuskalojen istutusta aikaistettiin hiukan aikataulullisista syistä. Melkoisia ”porsaita” meni jokeen, keskikokokin isompi kuin aiemmin. Pari kuvaa löytyy galleriasta.

7.6.2015  Seuraavaa kirjolohen istutusta on näillä näkymin tarkoitus suorittaa juhannusviikolla. Kalaa tuntuu kuitenkin edelleen riittävän, saajia on runsaasti, tosin saalispäiväkirjaan tietoja tihkuu hiukan nihkeästi. Isot, muutama kiloiset kalat, ovat ilmeisesti joessa edelleen, koska niitä ei ole edes puheissa ylös saatu – näin pienenä vinkkinä :). Mukavaa olisi myös saada kuulla kuinka koskilla kaiken kaikkiaan on taimenta ja harjusta tavattu. Jos helpottaa, niin voitte myös soitella, tai pistää tekstaria numeroon 0500 – 926 963 / Tommi Laitila.

27.5.2015  Kalaa on, vesi suhteellisen korkealla, mutta hyvät kalastusolosuhteet, vesi ei ole kovin sekaista.

26.5.2015  Koululaisten kalastuspäivä. Hongon ja Lankosken alueet ovat rauhoitettuna tällöin iltapäivään asti.

25.5.2015  Kirjolohen istutus, Lankoski ja Hongonkoski rauhoitettu